home / nieuws / ICCU start IT-NOW met Capgemini

ICCU start IT-NOW met Capgemini

02 juni 2022

Op 31 mei vond het eerste IT-NOW event plaats. ICCU en Capgemini kijken terug op een succesvolle bijeenkomst. 17 mensen die een overstap naar de IT overwegen verzamelden zich in het Capgemini gebouw. Hun achtergrond was divers, van oudheidkundige tot boekhouder en van psychologie tot onderwijswetenschappen. 

 

De aanwezigen waren zeer gemotiveerd om meer te weten te komen over werken in de ICT en over de weg ernaartoe. De verdeling van de groep was 50/50:

- Oriënterend/gericht op zoek;
- Interesse in Developper/business-SAP analist;
- Developper/Business analyse workshop volgden;
- Vrouw/man zijn.

 

Het programma was afgestemd op de groep. De avond begon met een College-tour setting waarbij vier Capgemini medewerkers, die ook uit andere beroepen kwamen, een goed beeld gaven van het werken in de ICT en hun reis ernaartoe.

Daarna was er de keuze uit twee workshops. Eén gericht op het werk van een ontwikkelaar en één gericht op business analyse. De workshops waren voor de mensen duidelijk een eye-opener over het werken in de ICT.

 

Tijdens de afsluitende borrel hebben alle aanwezigen informeel gesproken met ICCU en Capgemini medewerkers om informatie te krijgen over ICT-opleidingen, subsidiemogelijkheden en werkmogelijkheden bij Capgemini. De komende weken worden ze uitgenodigd voor een vervolggesprek met een studieadviseur en een recruiter van Capgemini.

 

Het ICCU team is zeer positief over deze eerste live meeting met haar doelgroep na de pandemie en zal dit soort bijeenkomsten vaker organiseren.