U-TECH community

Utrecht kent net als de rest van Nederland een groot tekort aan gekwalificeerd ICT-personeel. Tegelijkertijd biedt deze bedrijfstak juist nu én in de toekomst veel zekerheid op werk. Met de oprichting van de U-TECH community in 2021 slaan onderwijs, bedrijfsleven en overheden de handen ineen om deze mismatch op de arbeidsmarkt te verkleinen en de instroom van kandidaten in de sector te vergroten.

De U-TECH community faciliteert samenwerkingen om voldoende gekwalificeerd ICT-talent op te leiden. Dit doen we door het ondersteunen van initiatieven die zich richten op ICT-(om)scholing, een betere aansluiting tussen ICT-onderwijs en arbeidsmarkt te stimuleren én bij te dragen aan het promoten van werken in de sector. Voorbeelden van kansrijke initiatieven die door de U-TECH community ondersteund worden:

Visie en missie 

Samenwerking tussen bedrijven, opleidingsinstituten en overheden is dé olie voor de ontwikkeling van digital tech-talent richting de toekomst. De toekomst is namelijk digitaal. De vraag naar talent en goed opgeleide ICT’ers zal blijvend hoog zijn. Het aanbod is echter laag en het opleidingsniveau sluit veelal niet aan bij de vraag. Bovendien is 'digital tech' geen standaard onderdeel van het curriculum en wordt het daardoor nog onvoldoende gezien als een kansrijk deel van ieders toekomst.

Daarom is onze missie dat digital tech een vast onderdeel is van het opleidingsaanbod in Utrecht Region voor jongeren én professionals!

Programmalijnen

De U-TECH community richt zich op het oplossen van arbeidsmarkt- en digitale transformatie- vraagstukken. Hierdoor ontstaan nieuwe verbindingen en worden typische Utrechtse vraagstukken op het gebied van mobiliteit, energietransitie, gezondheid en digitalisering opgelost.

De U-TECH community is de verbindende factor tussen concrete projecten gericht op werving, opleiding, ontwikkeling en behoud van ICT-talent in vier programmalijnen:

Werk naar werk

Weer aan het werk

Opleiding naar werk 

Versterking ondernemerschap

Team

Maak kennis met het team van de U-TECH community: 

Marjolijn Zwetsloot

directeur

Daan Oldenhof

programmamanager

Karianne Vermaan

projectmanager

Merel Klitsie

communicatie-adviseur

Hugo Visser

financial controller

Michiel Rovers

projectleider MKB werkplaats

Eric van der Voort

Projectleider ICCU

Pieter Vermeer

projectleider FutureLab030

Nikky Hofland

projectleider TechMeUp

Jacqueline van Blokland

projectleider Keuzedelen mbo-IT

Ramses de Groot en Doron Verstraelen

projectleiders Werkbijjestudie 

Sylvia van Borkulo

projectleider Co-Teach Informatica

Tamira van Roeyen

projectleider Techionista

Raad van Toezicht

Dit zijn de leden van de Raad van Toezicht van de U-TECH community: 

Rients Schuddebeurs

Rients Schuddebeurs

directeur van Rabobank Utrecht en voorzitter van de Raad van Toezicht U-TECH community

Ron de Mos

Ron de Mos

voorzitter van CA-ICT en lid van de Raad van Toezicht U-TECH community

Arjan van den Born

directeur van ROM Utrecht Region en lid van de Raad van Toezicht U-TECH community

Bekijk hier de gegevens van de U-TECH community.