home / nieuws / ICT-opdrachten voor HU-studenten gezocht

ICT-opdrachten voor HU-studenten gezocht

04 december 2023

Hogeschool Utrecht Instituut ICT richt haar onderwijs steeds meer project gebaseerd in. Daarvoor zijn relevante ICT-projecten nodig. Van externe opdrachtgevers. We spraken Eric van der Voort, Partnermanager HBO-ICT & ICCU, Hogeschool Utrecht over deze nieuwe samenwerkingen. 

“Zowel studenten als opdrachtgevers profiteren van deze samenwerking. Onze studenten omdat ze door de authentieke projecten de kennis en skills opdoen die ze later in de praktijk nodig hebben en onze opdrachtgevers omdat zij al in een vroegtijdig stadium kennismaken met jong talent. De studenten kunnen projecten uitvoeren waar jullie eigen medewerkers niet aan toekomen en jullie organisatie verrijken met nieuwe frisse ideeën.”

Uitdagingen waar studenten hun tanden in kunnen zetten

“Voor het komend voorjaar zoeken wij uitdagende (multidisciplinaire) opdrachten voor onze tweede- en derdejaars studenten in de richtingen Software Development (TODSS), Cyber Security en Cloud, Innovation en Open-ICT. Het uiteindelijke doel van de opdrachten is bijvoorbeeld het opleveren van een Proof of Concept, een Minimum Viable Product of een prototype.”

Begeleiding, inzet en duur van de challenge

“Tijdens de opdracht krijgen de studenten ondersteuning van coaches en experts van de Hogeschool Utrecht. Van de opdrachtgever vragen wij zo’n 3 uur per week begeleiding door de verantwoordelijke product owner binnen de organisatie. Studenten werken parttime aan de projecten, waarvan 1-3 dagen op locatie bij de opdrachtgever voor afstemming en projectwerk. De opdrachten hebben een looptijd van ongeveer 20 weken.“

Indienen opdracht via aanmeldmodule Master Challenge

Ben je hierin geïnteresseerd en heb je een leerzame en relevante opdracht, dan kun je die indienen via de aanmeldmodule. Docenten van Hogeschool Utrecht kijken vervolgens of de opdracht aan de randvoorwaarden voldoet. Is dat het geval, dan leggen zij hem voor aan de studenten en stellen vervolgens de projectteams samen. De opdracht moet in ieder geval bijdragen aan een waarde gedreven doel

Voor begin 2024 is nog ruimte voor nieuwe opdrachten, dus kom maar door met jouw uitdaging!

Meer weten?

Je kunt contact opnemen met Eric van der Voort voor meer informatie: eric.vandervoort@hu.nl