home / nieuws / INSIGHT event : ICT-arbeidsmarkt regio Utrecht 2024

INSIGHT event : ICT-arbeidsmarkt regio Utrecht 2024

06 juni 2024

U-TECH community bestaat uit ondernemers, opleiders en overheden. Samen richten we ons ons op het wegwerken van de mismatch tussen vraag naar en aanbod van ICT-talent in de regio Utrecht. 

Jaarlijks brengt U-TECH community de ICT-arbeidsmarkt voor de regio Utrecht in beeld. Op dinsdag 25 juni nodigen we beleidsmakers uit om in de kennissessie ‘ICT-arbeidsmarkt in paradox: overschot aan werkzoekenden, tekort aan geschikte kandidaten’ hierover met elkaar in gesprek te gaan. 

Programma 25 juni


Tijd: 15:00-18:00
Locatie: volgt, locatie in Utrecht 


Opening en welkom door Marjolijn Zwetsloot, directeur U-TECH community. 
 
Presentatie - ICT arbeidsmarkt regio Utrecht 2024 door Daan Oldenhof, programmamanager U-TECH community. 
 

Terwijl de ICT-arbeidsmarkt afkoelt, ervaren ondernemers tegelijkertijd een toenemende krapte. In de U-TECH Insight ‘ICT-arbeidsmarkt in paradox’ belichten we recente cijfers en trends. We onderzoeken de verschillende strategieën die potentieel kunnen bijdragen aan een evenwichtigere ICT-arbeidsmarkt. En we zien mogelijkheden voor zowel flexibilisering van banen als omscholingstrajecten.  

  1. We gaan met jou en andere beleidsmakers van de overheid en het onderwijs hierover in gesprek. Wat betekenen deze cijfers en bevindingen voor jouw organisatie? Hoe kunnen we ICT functies ook anders invullen?  
     

Presentatie - Regiovisie HCA ICT door Marjolijn Zwetsloot, directeur U-TECH community. 
 
Marjolijn licht de Regiovisie HCA ICT toe. Deze visie is onderdeel van het landelijke plan dat op 18 juni wordt aangeboden aan het Ministerie van Economische Zaken, om te komen tot een gedragen aanpak van de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt. Belangrijk uitgangspunt is dat we geen dingen dubbel willen doen, maar ondersteunen wat er al gebeurt vanuit de diverse organisaties en loketten. 

  • We gaan o.a. in gesprek over het helder maken van transitiepaden. Wat wil jij vanuit jouw rol de visiemakers meegeven?
     

Borrel – We sluiten af met een hapje en drankje om na te praten. 

Heb je een vraag? Onze programmamanager Susanne van Grinsven of Communicatieadviseur Liesbeth van Meurs staan je graag te woord! 

Aanmelden INSIGHT kennissessie 25 juni 2024

Kom je alleen of neem je een collega mee?

Bedankt voor je aanmelding!