home / nieuws / Lancering netwerktool: alle ICT partijen regio Utrecht in kaart gebracht

Lancering netwerktool: alle ICT partijen regio Utrecht in kaart gebracht

01 december 2023

U-TECH community lanceert een nieuwe netwerktool die ICT bedrijven in regio Utrecht in kaart brengt. En wat zo fijn is, je kunt gemakkelijk filteren op branche, bedrijfsgrootte en groeifase, zodat je die partijen vindt waar jij naar op zoek bent.

Hoe zit de IT-markt in regio Utrecht in elkaar?

De oorsprong van de netwerktool ligt bij de Economic Board Utrecht en ROM Utrecht Region. Daar is men begonnen om in kaart te brengen hoe de IT-markt in regio Utrecht in elkaar zit. U-TECH community heeft dit verder uitgewerkt naar een handzame tool met verrijkt met voor de U-TECH community relevante data. 

Marjolijn Zwetsloot, directeur U-TECH community geeft aan: "U-TECH community verbindt. Wij willen bedrijven helpen om elkaar te vinden. Met deze tool kun je zelf op zoek naar maatjes voor samenwerking en nieuwe initiatieven. Je hebt matchmaking in eigen hand." 

Concrete en praktische tool voor bedrijven

De uiteindelijke Talent Tool is tot stand gekomen op basis van gesprekken met bedrijven; de potentiele gebruikers. Daan Oldenhof, programmamanager bij U-TECH community en nauw betrokken bij het realiseren van de Talent Tool geeft een aantal voorbeelden voor het gebruik. Zo kan een startup die diensten ontwikkelt voor de zorg een partner zoeken die ook in de startfase zit en actief is in gaming in de zorg. Of zoekt de ondernemer juist naar een scale-up in dezelfde sector die een mentorfunctie kan vervullen. 

Blijven ontwikkelen

De Talent Tool is natuurlijk nooit 'af'. Er blijven organisaties bij komen, of soms afvallen en de bedrijven ontwikkelen zich verder. We blijven de Tool steeds actualiseren. Mocht je bedrijven weten die nog ontbreken? Of heb je ideeen over filters die nog handiger zouden zijn? Wil je sparren over hoe je optimaal gebruik kan maken van de netwerktool? Neem contact op met Daan Oldenhof: daan.oldenhof@u-techcommunity.nl 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de Netwerktool U-TECH talent (u-techcommunity.nl)