home / nieuws / MBO IT-bootcamp: in 6 maanden erkend certificaat Medewerker Service Desk!

MBO IT-bootcamp: in 6 maanden erkend certificaat Medewerker Service Desk!

08 december 2023

In februari 2024 start de verkorte opleiding (mbo-4 niveau) Medewerker Service Desk bij Techcampus ROC Midden Nederland. In een half jaar tijd worden deelnemers klaargestoomd voor deze veelgevraagde functie.

Anton van der Lugt, accountmanager ICT College van ROC Midden Nederland vertelt trots over het ontstaan van deze MBO bootcamp in het volwassenenonderwijs van ROC MN. “In regio Utrecht is de vraag naar IT’ers heel groot. Als opleider in midden Nederland willen we daar iets mee doen. In de bouw is al ervaring met verkorte opleidingen met erkende certificaten voor diverse functies. Die kennis hebben we ook gebruikt bij het tot stand brengen van deze IT-bootcamp. Ook de ervaring met ICCU (Hogeschool Utrecht en NOVI Hogeschool) was hierin waardevol.

Toegenomen behoefte aan Medewerkers Service Desk 

We starten nu met het certificaat voor Medewerker Service Desk. Er is veel vraag naar, kijk maar eens naar de vacatures. En het is een starterfunctie waardoor deze zeer geschikt is voor overstappers en zij-instromers. We sluiten niet uit dat er in de toekomst ook andere bootcamps komen voor IT-functies.”

Combinatie theorie en praktijk

We spreken van ‘bootcamp’ omdat de opleiding in korte tijd deelnemers onderdompelt in de wereld van IT en hen klaarstoomt voor de praktijk. De opleiding duurt ongeveer een half jaar. Het programma bestaat uit 18 lesweken: 1 dag per week les op de ROC Techcampus in Nieuwegein. En – dat is uniek en van grote toegevoegde waarde - 18 stagedagen. Als het traject goed is afgerond, krijgt de student een erkend mbo-certificaat waarmee deelnemers gelijk terecht kunnen op de arbeidsmarkt. De perfecte start voor een (IT-)functie met toekomst!

Nu aanmelden voor beschikbare stageplek

De combinatie van theorie en praktijk geeft de studenten een solide basis waarmee ze direct inzetbaar zijn. ROC Midden Nederland is daarom ook op zoek naar stageplekken voor deze lichting studenten. Welk bedrijf/organisatie heeft er plek voor een stagiair Medewerker Service Desk? Misschien bevalt de samenwerking wel zo goed, en hou je er daarna een nieuwe werknemer aan over! Stagebedrijven kunnen zich melden bij Anton van der Lugt.

Er zijn nog een paar plekken vrij in de klas. Ben je gemotiveerd en wil je de (over)stap naar IT maken? Meld je aan of informeer iemand voor wie dit de perfecte opleiding is.

Meer informatie: Medewerker Service Desk | ROC Midden Nederland (rocmn.nl)