home / nieuws / Meer scholieren interesseren voor een baan in ICT

Meer scholieren interesseren voor een baan in ICT

04 april 2023

Inspiring the Future is een nieuw project van Een uur voor de toekomst (EUVDT) en U-TECH community waarmee we stereotypen willen doorbreken en jonge mensen kennis willen laten maken en nadenken over een toekomst in ICT. Je denkt misschien dat het niet bij je past – op basis van een stereotype beeld van ICT en de meer bekende of traditionele ICT beroepen – maar je zou wel eens verrast kunnen worden bij het volgen van deze module.

Het jongerenteam van Een uur voor de toekomst ondersteunt jongeren bij het ontdekken van hun passie. Het team maakt bijvoorbeeld beroepenseries, deelt online content, en organiseert Meet & Greets met beroepsprofessionals die een uurtje van hun tijd beschikbaar stellen zodat scholieren en studenten hen alles kunnen vragen over hun beroep.

Onlangs is een nieuw project gestart: Inspiring the Future. Samen met scholieren en decanen - en ondersteund door U-TECH community en gemeenten - wordt een lespakket ontwikkeld. Doel is scholieren kennis te laten maken met de verrassende veelzijdigheid van ICT en ontdekken dat ICT heel dichtbij hun interesses ligt en relevant is. Denk aan TikTok, chatGPT, AI en gaming. We brengen scholieren in contact met professionals die vertellen over hun opleiding, baan en werkomgeving. Dan blijkt dat voor een veel bredere doelgroep een passende plek is in ICT.

Op basis van onderzoek en inventarisatie van de behoeften op scholen, wordt de komende maanden gewerkt aan de ontwikkeling en vorm van de module waarmee we scholieren enthousiasmeren om de ICT wereld te ontdekken. Diverse middelbare scholen in Amersfoort en Hilversum werken mee aan de totstandkoming van het lespakket én hebben interesse in het aanbieden van de module aan hun leerlingen. Misschien kunnen we in september 2023, bij de start van het nieuwe schooljaar, al met een pilot starten. We houden je op de hoogte!