home / nieuws / MEET UP XL 3 oktober ROI: Return on Intelligence

MEET UP XL 3 oktober ROI: Return on Intelligence

03 oktober 2024

Twee keer per jaar organiseert U-TECH community een MEET UP. Een bijeenkomst voor (potentiĆ«le) community partners, projectpartners en stakeholders. Een bijeenkomst om kennis te delen, te inspireren, elkaar uit te dagen en te ontmoeten. De eerstvolgende staat al weer gepland op 3 oktober van 15:30-17:30 in Dotslash 100 in Utrecht. 

Dit keer is het thema ROI: Return on Intelligence.
Om te blijven groeien als bedrijf, moet je investeren. Ook in de (digitale) ontwikkeling van je medewerkers. Dat kost tijd en geld en in de waan van de dag kan het nog wel eens ondersneeuwen met andere belangrijke bedrijfsactiviteiten. In deze MEET UP laten we je graag leren van anderen hoe zij omgaan met leren en ontwikkelen, om- en bijscholing.

Programma 

15:00     Inloop grote zaal begane grond Dotslash 100

15:30     Welkom, plenaire sprekers door directeur U-TECH community Marjolijn Zwetsloot.

  • John Herfkens, projectleider bij het Platform Talent voor Technologie (PTvT). John deelt zijn inzichten over het thema. In een tijd waarin bedrijven moeten blijven groeien door te investeren in de digitale ontwikkeling van hun medewerkers, legt John de nadruk op het cruciale belang van creatief en strategisch denken bij het vinden, ontwikkelen en behouden van ICT-talent. 
  • Daniel Verhagen, group commercial director bij Happy Horizon. Daniel geeft een inspirerende kijk op hoe Happy Horizon talent aantrekt, opleidt en behoudt. De mens staat bij Happy Horizon centraal; het succes van de organisatie hangt immers af van de expertise die hun medewerkers leveren. 
  • Miriam Hentzen, bestuurslid VNO-NCW Provincie Utrecht en tevens manager change a.s.r. verzekeringen. Miriam vertelt over haar ervaring met online en fysiek leren. Binnen de a.s.r. academy ontwikkelt Miriam voor zowel nieuwe als huidige medewerkers leerpaden, waarin online en fysiek leren gecombineerd wordt. Hierdoor wordt het 1-op-1 inwerken gereduceerd en is zijn zij succesvol in het zo efficient mogelijk opleiden van medewerkers.  

16:00     Breakouts 

17:00     Plenaire afsluiting met aansluitend borrel

BREAKOUT SESSIES

John Herfkens - (PTvT) 

Breakout 1 - Creatief kijken naar het vinden, ontwikkelen en behouden van ICT talent

Het tekort aan gekwalificeerde ICT'ers vormt een steeds grotere uitdaging voor de Nederlandse arbeidsmarkt. John verbindt het thema van de MEET UP, investeren in de (digitale) ontwikkeling van medewerkers, met de dringende noodzaak om duurzame oplossingen te vinden voor het ICT-talententekort. Hij zal benadrukken hoe zowel op korte als lange termijn maatregelen moeten worden genomen om deze uitdaging aan te pakken, met een focus op samenwerking tussen lokale en landelijke overheden en het bedrijfsleven. Alleen als we gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen, lossen we dit probleem op. Praktische en effectieve strategieĆ«n die bedrijven kunnen implementeren om hun digitale capaciteiten te versterken, zelfs in een krappe arbeidsmarkt, neemt John mee in deze Breakout.  
De breakout van John zal een brug slaan tussen het thema van de MEET UP en de realiteit van de huidige arbeidsmarkt, met concrete handvatten voor actie. 

Daniel Verhagen - Happy Horzon

Breakout 2 - Talentgedreven werken en ontwikkelen

Happy Horizon is in ongeveer 10 jaar tijd gegroeid van een creatief bureau met 35 medewerkers, tot een internationale agency groep met meer dan 750 medewerkers. Dit succes heeft ook voor de nodige HR ontwikkelingen en uitdagingen gezorgd. Van het aantrekken en opleiden van jong talent tot het binden van ervaren medewerkers die nodig zijn om de grotere opdrachtgevers te bedienen. Bij Happy Horizon staan de mensen centraal. Ze geloven in talentgedreven werken en de HR activiteiten zijn dan ook volledig gericht op het verder ontwikkelen van het talent.  
 
Daniel Verhagen (Group Commercial Director) en Arnout Cuijpers (People Business Partner) vertellen over het Happy Talents programma (opleiding van jong talent binnen de organisatie, gecombineerd met detachering bij opdrachtgevers), het volwassen worden van het opleidingsprogramma voor alle medewerkers en over andere HR gerelateerde uitdagingen waar een snelgroeiende organisatie tegenaan loopt. Tevens staan ze stil bij creatieve manieren van personeelswerving. Want een creatief digitaal bureau werkt uiteraard op creatieve manieren aan hun werving. Dat is hard nodig in een zeer concurrerend werkveld van digital specialisten. 

Miriam Hentzen - a.s.r. verzekeringen

Breakout 3 - Start met een leerstrategie voor jouw bedrijf of organisatie

Miriam wil met de groep een eerste opzet maken van een leerstrategie waarin online en fysiek leren kan worden gecombineerd. Hoe je daarin rekening kan houden met de verschillende ervaringen en skills van medewerkers, want nieuwe kennis opdoen is essentieel anders dan nieuwe vaardigheden aanleren. Ze staat ook stil bij de vraag 'Hoe zet ik mensen aan tot leren?'. Met voorbeelden uit de praktijk gaat Miriam graag aan de slag met jouw leerstrategie. 

Miriam's analytische benadering belooft verfrissende perspectieven op groei in de digitale wereld.

Aanmelden sessies MEET UP XL 3 oktober 2024

Voor welke sessie meld jij je aan

Bedankt voor je aanmelding!