home / nieuws / Nieuwsbrief | december 2021

Nieuwsbrief | december 2021

23 december 2021

Nieuwsbrief Utrecht Tech Community – december 2021

In deze nieuwsbrief:

  • Update Utrecht Tech Community
  • Het U-TECH mkb loket is open!
  • ICCU maakt vliegende start!
  • TechGrounds Utrecht gevestigd in Stadstuin
  • Terugblik TekkieWorden week
  • Lancering Cybernetwerk Utrecht
     
     

Update Utrecht Tech Community

Marjolijn Zwetsloot, de nieuwe directeur van Utrecht Tech Community, heeft de afgelopen periode de verbinding gezocht en gesprekken gevoerd met bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden over de doelstellingen van Utrecht Tech Community en hoe we die gaan verwezenlijken. Samen met hen werken we aan het verder invullen van de Community. In deze nieuwsbrief leest u meer over onze projecten en partners. Meer over de Utrecht Tech Community, haar doelstellingen en projecten vindt u op www.utrechttechcommunity.nl U kunt ook contact opnemen met Marjolijn Zwetsloot.

 

Utrecht Tech Community werkt in projecten nauw samen met Skillcity, een netwerk van IT- en High Tech-ondernemers in Utrecht.

Ook werken we samen met The Young Digitals en Futurelab030. The Young Digitals is een social enterprise die ‘school drop outs’ opleidt tot online marketeer. The Young Digitals biedt jongeren een kosteloze training van 10 weken, waardevolle werkervaring en begeleiding naar een nieuwe werkgever. Interesse? Neem contact op met Sjoerd Hauptmeijer.

 

Futurelab030 is een virtueel oriëntatie programma van een maand voor inwoners uit Utrecht die kennis willen maken met ICT en willen onderzoeken of hun talenten aansluiten bij krapte-beroepen zoals de IT. Het programma bestaat uit een coachgesprek, drie groepsbijeenkomsten, e-learning en start met een escaperoom, waarbij deelnemers spelenderwijs met hun digitale skills aan de slag gaan. Voor meer informatie: Inge Laagewaard

 

Het U-TECH mkb loket is open!

Het mkb loket is dé online plek waar ondernemers uit regio Utrecht terecht kunnen voor advies over financiering van (om)scholing naar ICT beroepen. Want dat het belangrijk is om digitale kennis in huis te halen en te houden is wel duidelijk. Maar hoe kunnen ondernemers hun medewerkers helpen bij (om)scholing en hoe gaan ze het financieren?

 

Er zijn diverse subsidies en regelingen van gemeenten, provincie en overheid om de ontwikkeling van digitaal talent te bevorderen. Op de nieuwe website kunnen ondernemers zich alvast oriënteren. Er is informatie over opleidingen en functies. Denk aan een allround ICT medewerker of kennis over cyber security. Ook geeft de website een overzicht van de regionale en landelijke subsidieregelingen die nu beschikbaar zijn. Dat zijn er nogal wat. Maar welke regeling past nu het beste bij een bedrijf en haar medewerkers? De mkb subsidieadviseur kan uitkomst bieden met advies op maat. Nog tot en met januari 2022 biedt het U-TECH mkb loket deze dienstverlening voor ondernemers uit de regio Utrecht kosteloos aan.

Bezoek het U-TECH mkb loket: www.u-techmkbloket.nl

 

ICCU maakt vliegende start

ICCU, het IT-Career Centre Utrecht, is na de feestelijke lancering eind september goed van start gegaan. Inmiddels zijn er 22 aanmeldingen en een groot aantal geïnteresseerden. Het team van ICCU werkt nauw samen met Skillcity en is op weg naar een mooie samenwerking met Capgemini en Conclusion. Voor meer informatie: André Veelders en www.iccu.nl

 

Techgrounds Utrecht gevestigd in de Stadstuin

Het is zover: TechGrounds heeft haar deuren geopend in Utrecht! Donderdag 16 december is het Utrechtse kantoor van TechGrounds geopend in de Stadstuin. Dit is een uniek bedrijvengebouw midden in de wijk Overvecht. Hier kunnen we samenkomen met de lokale gemeenschap, deelnemers hebben hier een leerplek, en we kunnen werkgevers uitnodigen op onze locatie om de verbinding te maken met ons talent.

 

TechGrounds biedt de deelnemers kosteloos IT-opleidingen aan, met een focus op vrouwen en culturele diversiteit. De eerste groep talenten uit Utrecht is inmiddels (online) gestart: 12 deelnemers zijn in opleiding om Cloud Engineer te worden! Dit doen wij in samenwerking met Capgemini en AWS re/start. Deelnemers landen uiteindelijk in rollen zoals: applicatiebeheerder, software tester, WordPress developer, front-end developer, back-end developer, full-stack developer of software architect bij bedrijven zoals Hema, PostNL, MediaMonks, Valori, KPN, en Rabobank.

Meer weten? Neem contact op met Yasmina Tran

 

Terugblik TekkieWorden Week

De TekkieWorden Week 2021 (15 t/m 19 november) was een groot succes! De Week is bedoeld voor omscholers, carrièreswitchers, studenten en scholieren die we willen laten ontdekken welke carrièremogelijkheden digital heeft. Er zijn verschillende online events georganiseerd. Van IT-proeflessen en bedrijfsbezoeken tot IT-loopbaan oriëntatie en informatie workshops. In maart 2022 wordt een landelijke TekkieWorden Week georganiseerd. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ilona Walstra of kijk op www.tekkieworden.nl

  

Lancering Cybernetwerk Utrecht

19 november 2021 is het Cybernetwerk Utrecht gelanceerd. Cybernetwerk Utrecht is een samenwerkingsverband dat midden- en kleinbedrijf in de stad Utrecht (en regio) bewust wil maken van de risico’s die cybercriminaliteit voor de bedrijfsvoering kunnen vormen. We willen samen werken aan preventie, handelingsperspectief bieden en vooral ook lokale partijen met elkaar verbinden om sterker te staan tegen digitale criminaliteit.

Kijk voor tips over cybersecurity op Cybernetwerk Utrecht.