home / nieuws / Nieuwsbrief | februari 2022

Nieuwsbrief | februari 2022

03 februari 2022

Vliegende start
Het jaar is goed begonnen voor de U-TECH community (voorheen Utrecht Tech Community). Naast een naamsverandering hebben we ook een nieuwe huisstijl én een nieuwe website. Met veel meer ruimte om onze succesvolle projecten een podium te geven en nieuws met jullie te delen!

 

Derde locatie The Young Digitals in Utrecht
De sociale onderneming The Young Digitals helpt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een carrière als online marketeer. In Rotterdam en Den Haag trainden zij al ruim 100 jongeren. In april begint de eerste lichting van trainees in Utrecht. Ze volgen een gratis tienweekse online marketing training, met uitzicht op een baan bij The Young Digitals. De trainees doen waardevolle werkervaring op voor klanten als VodafoneZiggo, De Vegetarische Slager en Essent. Zo worden zij klaargestoomd voor een baan als online marketeer!

 

TechGrounds levert de eerste Cloud Engineers af
In het Utrechtse kantoor van TechGrounds in de Stadstuin vinden deelnemers een leerplek en ontmoeten ze onze partners. Afgelopen jaar is de eerste Utrechtse klas gestart. Uit meer dan 100 aanmeldingen zijn acht deelnemers geselecteerd die in 11 weken zijn opgeleid tot junior Cloud Engineers. Alle deelnemers hebben in een keer het examen Cloud Practitioner behaald en hebben direct een baan bemachtigd na de opleiding! In februari start TechGroundsmet het werven van deelnemers voor een nieuwe Cloud Engineer groep. Meer weten? Neem contact op met Yasmina Tran

 

Connect live: Lancering Utrecht Talent Alliantie op 10 februari 2022
Op donderdag 10 februari is de online lancering van de Utrecht Talent Alliantie met een live uitzending en online sessies. U-TECH community organiseert de workshop 'Visioning, word je eigen trendwatcher'. Kijk hier voor het volledige programma. 

Meld je aan en ontvang een link om deel te nemen. 

 

Nog t/m maart kosteloos subsidie-advies voor omscholing naar ICT-beroepen
Het U-TECH mkb loket is afgelopen december gestart om vragen van ondernemers te beantwoorden over subsidiemogelijkheden voor het (om)scholen van medewerkers naar ICT-beroepen. Subsidie-adviseur Alice weet waar je geld vandaan haalt om het ICT-talent van je werknemers te stimuleren. Meer weten? Lees het artikel.

 

Oproep aan Utrecht: FutureLab030: ontdek je digitalent en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt
De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt gaan snel, heel snel. Wie zich wil ontwikkelen, kan deelnemen aan het FutureLab-programma van JobOn. Ben jij benieuwd naar welke kansen digitalisering jou biedt? Op 7 februari start FutureLab030, powered by Gemeente Utrecht. Deze editie is gratis en speciaal voor alle Utrechters. 

 

MKB Werkplaats Utrecht van start
Welke digitale oplossingen zijn voor mijn bedrijf het meest effectief? Hoe vergroot ik de online vindbaarheid van mijn bedrijf? Door de razendsnelle digitalisering van de maatschappij krijgt iedere mkb-er vroeg of laat te maken met dit soort vragen. Er liggen kansen. Maar hoe pak je het aan? Sinds kort kun je hiervoor terecht bij MKB Werkplaats Utrecht. Studenten van ROC Midden-Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utrecht, HKU en Hogeschool Utrecht pakken - onder begeleiding - de vraagstukken van ondernemers op en helpen ze zo digitaal actiever te worden. Meer weten? Mail michiel.rovers@hu.nl

 

Ontdek de IT-er in je
Van 21 t/m 25 maart is de nationale TekkieWorden Week. Met wel 100 events: van IT proeflessen en bedrijfsbezoeken tot oriëntatie workshops & infosessies. Hiermee helpen we omscholers, werkzoekenden en scholieren ontdekken welke IT-baan bij hen past.