home / nieuws / Nieuwsbrief | maart 2022

Nieuwsbrief | maart 2022

10 maart 2022

Digitaal talent ontwikkelen  

De U-TECH community maakt zich sterk voor de ontwikkeling van digitaal talent. Dat is hard nodig want de tekorten aan digitaal geschoolde medewerkers blijven oplopen. Om de arbeidsmarkt op gebied van IT inzichtelijk te maken en een gezicht te geven, gaan we binnen U-TECH talent verhalen en data verzamelen en publiceren. Meer over dit nieuwe project en ander nieuws van projecten en partners, lees je in deze nieuwsbrief. 

 

Lancering Utrecht Talent Alliantie 

Op 10 februari was de online lancering van de Utrecht Talent Alliantie waarin bedrijfsleven, overheid en onderwijs gaan samenwerken om de grootste uitdagingen op de arbeidsmarkt met elkaar het hoofd te bieden. De U-TECH community is partner van de UTA. Wil je de live uitzending terugkijken? Check het hier.

 

Kostenloos omscholen met baangarantie 

Nadat de eerste Cloud Engineers succesvol zijn afgeleverd, is TechGrounds gestart aan een nieuwe wervingsronde:

- Cloud engineering | hbo niveau | 4 maanden | aanmelden
- TechSupport | mbo niveau | 4 weken | aanmelden
- Salesforce developer | hbo niveau | 5 maanden | aanmelden
Kom naar onze infosessie als je meer wilt weten of neem contact op met yasmina@techgrounds.nl

 

U-TECH talent geeft de arbeidsmarkt een gezicht

De ICT-arbeidsmarkt in regio Utrecht in kaart brengen met cijfers en de verhalen daarachter, dat is het doel van U-TECH talent, een van onze nieuwe projecten. Wat zijn de trends en bewegingen en hoe moeten we die interpreteren? Projectmanager Daan Oldenhof verzamelt de data en informatie en legt waardevolle verbindingen tussen werkgevers, kennisinstellingen en overheden. Wil je meer weten? Neem contact op: daan.oldenhof@u-techcommunity.nl 

 

TekkieWordenWeek 2022

Voor wie wil weten hoe het is om in de IT-sector te werken of een IT opleiding te volgen, wordt de nationale TekkieWordenWeek georganiseerd. Een week boordevol workshops, proeflessen, bedrijvenbezoeken en veel meer. Kijk voor het uitgebreide programma op de website

 

Klaas Verschuure bezoekt MKB Werkplaats Utrecht

Eind maart brengt wethouder (Utrecht) Klaas Verschuure een werkbezoek aan MKB  Werkplaats Utrecht. Daar werkt een groep studenten onder begeleiding aan concrete hulpvragen van lokale middenstanders die een slag willen maken met digitalisering maar daar zelf nog onvoldoende kennis voor in huis hebben.

 

FutureLab030

Het World Economic forum voorspelt dat er 85 miljoen banen verdwijnen als gevolg van digitalisering. Dat klinkt wellicht eng, maar er komen er ook 97 miljoen bij. Uiteindelijk draait het om jouw mindset! Zet jij de eerste stap op weg naar nieuwe mogelijkheden? Dat kan met het gratis programma van JobOn genaamd ‘FutureLab: Ontdek je digitalent’. De eerste stap zet je samen met andere cursisten op 21 maart.