home / nieuws / Nu aan de slag met toekomst-scenario

Nu aan de slag met toekomst-scenario

04 april 2022

Op vrijdagmiddag 1 april organiseerde U-TECH community een werksessie om ervaringen en kennis uit te wisselen over ICT-talent. Want hoe ondersteun je ICT-talenten het beste? Hoe trek je talenten aan in deze tijden van krapte op de (ICT-)arbeidsmarkt? En hoe zorg je ervoor dat talenten zich ook binnen jouw organisatie continu blijven ontwikkelen?

 

Interessante en ingewikkelde vraagstukken waar Arie van der Ven, Frans ter Borg, Willem de Fiouw en Marjolijn Zwetsloot wel raad mee wisten. Samen spraken we onder andere over meer innovatieve en autonome manieren van werken, het stimuleren van meer ICT-vaardigheden en -kennis in het onderwijs en meer (regionale) samenwerking en uitwisseling tussen organisaties.

 

Hoe ziet de ICT-wereld er in 2030 uit

Aan de hand van visioning – waarbij iedereen gevraagd werd de (ICT-)wereld van 2030 uit te tekenen, kwamen er een aantal interessante ontwikkelingen en inzichten aan de orde: zo dacht Willem dat grote corporates steeds meer zullen verdwijnen en plaats zullen maken voor kleinere, efficiëntere organisaties. Frans stelde dat de ICT-wereld steeds diverser zal (moeten) worden door de instroom van meer vrouwen er kennismigranten. En Marjolijn sprak over een ‘smart’ wereld, waarin veel bewustere keuzes gemaakt zullen worden over online en offline zijn. In die wereld zal er volgens haar ook meer transparantie, democratisering en gelijkwaardigheid bestaan tussen werkgevers en werknemers, en zullen organisaties steeds meer samenwerken in netwerken.

 

Ook aan de slag met jouw toekomst-scenario?

Vanuit deze toekomst-scenario’s haalden we genoeg zaken waar we nu al samen mee aan de slag kunnen en willen. Daar gaan we binnenkort met veel plezier over verder praten. Ook een keer aansluiten? Neem contact op met Marjolijn!