home / nieuws / Vernieuwd mkb loket ondersteunt ondernemers bij vinden en aanvragen subsidie

Vernieuwd mkb loket ondersteunt ondernemers bij vinden en aanvragen subsidie

06 juli 2023

Er zijn aardig wat 'potjes' beschikbaar voor om digitalisering in het bedrijfsleven te financieren. Voor ondernemers die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken is het U-TECH mkb loket opgericht. 

Waarom hulp vragen bij subsidies?

Veel ondernemers weten hun weg prima zelf te vinden. Maar soms kun je wel wat extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je prioriteit ligt bij het runnen van je bedrijf en de zoektocht naar een passende subsidie een tijdrovende klus kan zijn. Want er zijn veel subsidies van verschillende instanties met elk hun eigen voorwaarden en hoe weet je nu welke het beste past bij jouw investeringsbehoefte of mogelijkheden? Ook het doen van de aanvraag kan vrij complex zijn. Voor ondernemers in regio Utrecht is er daarom het U-TECH mkb loket. Wij zijn op de hoogte van de subsidiemogelijkheden en hebben een een sterk netwerk met subsidieverstrekkende instanties. We kunnen je kosteloos helpen bij het matchen met relevante subsidies en samen met jou de aanvraag voorbereiden en doen. 

Kosteloos voor ondernemers

Is het subsidieadvies écht gratis? Ja! Het advies en hulp bij indienen van de aanvraag is geheel kosteloos. Je betaalt niets en levert ook niet een deel van de subsidie naderhand in. De dienstverlening van het U-TECH mkb loket wordt namelijk bekostigd door de U-TECH community en gemeente Utrecht. 

U-TECH mkb loket sluit nu nog beter aan bij jou als ondernemer

Samen met 3 studenten is er onderzoek gedaan naar de gebruikers van het U-TECH mkb loket. We wilden weten welke subsidies nu echt impact kunnen maken en welke ondernemers daar aanspraak op kunnen maken, zodat we gericht onze communicatie op deze groep ondernemers konden richten. Met de uitkomsten van het onderzoek hebben we het U-TECH mkb loket een frisse make-over gegeven, uitgevoerd door Madès Content.

De vuurdoop op het ‘mkb-event Samen digitaal innoveren’ van de Universiteit Utrecht was een groot succes. We hebben ondernemers gesproken en geholpen met diverse vragen rondom scholing en subsidiemogelijkheden. Centraal stond de vraag hoe je als ondernemer je medewerkers up-to-date houdt in een veranderende organisatie door digitalisering.

Bezoek de website: u-techmkbloket.nl