Raad van Toezicht
Dit zijn de leden van de Raad van Toezicht van de U-TECH community:
De regionale ICT-sector heeft een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Dit terwijl bedrijven en organisaties in de regio juist dringend behoefte hebben goed opgeleide ICT’ers. Bijvoorbeeld om uitdagingen op het gebied van mobiliteit, energietransitie, gezondheid en digitalisering aan te pakken.
Deze mismatch op de arbeidsmarkt is niet alleen nadelig voor bedrijven, maar ook voor de welvaart in de regio. Maar we laten ons niet uit het veld slaan! In 2021 hebben onderwijs, bedrijfsleven en overheden de handen ineengeslagen en de U-TECH community opgericht om het tekort aan gekwalificeerde ICT-werknemers terug te dringen en meer talent aan te trekken.
Samen werken we aan initiatieven voor ICT-scholing, betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en promotie van werken in de sector. Concreet willen we:
U-TECH community ondersteunt samenwerkingen en initiatieven in de regio die daaraan bijdragen. Op onze projectenpagina vind je voorbeelden van ondersteunde initiatieven. Ook doen we onderzoek, helpen we bij het vinden van financiering en subsidies en organiseren we regelmatig bijeenkomsten.
Kortom, de U-TECH community is vastberaden om de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt in de regio Utrecht te verkleinen en te zorgen voor meer ontwikkeling, behoud en aantrekken van digitaal talent. Laten we dus samen de handen uit de mouwen steken en digital tech-talent ontwikkelen richting een toekomst vol mogelijkheden!
De U-TECH community richt zich op het oplossen van arbeidsmarkt- en digitale transformatie- vraagstukken. Hierdoor ontstaan nieuwe verbindingen en worden typische Utrechtse vraagstukken op het gebied van mobiliteit, energietransitie, gezondheid en digitalisering opgelost.
De U-TECH community is de verbindende factor tussen concrete projecten gericht op werving, opleiding, ontwikkeling en behoud van ICT-talent in vier programmalijnen:
1. Van werk naar werk
Het ondersteunen en versterken van de transitie van werkenden in krimpberoepen naar werkenden in groeiberoepen binnen de ICT-sector.
2. Weer aan het werk
Het stimuleren van (werkloze) werkzoekenden om weer aan de slag te gaan in een ICT-gerelateerde baan door middel van de passende om- en bijscholingstrajecten en de juiste begeleiding.
3. Versterking digitaal ondernemerschap
Het begeleiden en ondersteunen van het mkb bij het beantwoorden van hun digitaliseringsvraagstukken.
4. Van opleiding naar werk
Het beter aansluiten van opleidingen op de behoeften binnen het ICT werkveld om een mismatch tussen de opleiding van studenten en de behoeften van het bedrijfsleven te voorkomen.
Maak kennis met het team van de U-TECH community:
directeur
programmamanager
programmamanager
communicatie-adviseur
financial controller
projectmanagement officer
programmamanager
Maak kennis met de projectleiders van de U-TECH projecten:
projectleider MKB werkplaats
projectleider ICCU
projectleider FutureLab030
projectleider TechMeUp
projectleider Keuzedelen mbo-IT & Adopteer een Klas
projectleider Werkbijjestudie
projectleider The Young Digitals
projectleider U-TECH projects
projectleider U-TECH mkb loket
projectleider CodePracticum
projectleiders Inspiring the Future
projectleider Fastlane Kopklas
Projectleider Co Teach
Dit zijn de leden van de Raad van Toezicht van de U-TECH community:
directeur van Rabobank Utrecht en voorzitter van de Raad van Toezicht U-TECH community
voorzitter van CA-ICT en lid van de Raad van Toezicht U-TECH community
directeur van ROM Utrecht Region en lid van de Raad van Toezicht U-TECH community
Head of Application Services bij CapGemini en lid van de Raad van Toezicht U-TECH community
lid College van Bestuur Hogeschool
Utrecht en lid van de Raad van
Toezicht U-TECH community
Bekijk hier de contactgegevens van de U-TECH community.
De U-TECH community wordt onder andere gesteund door de provincie Utrecht, de Utrecht Talent Alliantie en de gemeente Utrecht met subsidies.