home / nieuws / Nieuws | januari 2024

Nieuws | januari 2024

26 januari 2024

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden! Ook dit jaar zetten we onze missie door. In deze update lees je o.a. meer over de mogelijkheid tot omscholing, de start van U-TECH projects en U-TECH MEET UP XL op 7 maart 'Verborgen Talent'. 

U-TECH projects van start: ontwikkelen van ICT-talent 


Vanaf januari 2024 is U-TECH community van start gegaan met U-TECH projects. U-TECH projects richt zich op het ontwikkelen van ICT-talent en het koppelen van ICT-talent aan werkgevers. Daarbij krijgt het ongekend en onbenut ICT-talent uit kansrijke Utrechtse wijken, zoals Overvecht en Kanaleneiland extra aandacht. Dit programma loopt tot en met 2026 en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit Kansen voor West 3. 

Lees meer over U-TECH projects

Warm welkom


We zijn officieel geopend! Op 25 januari vond de feestelijke opening plaats van onze nieuwe werkplek.

Met een mooie opkomst van partners, collega's, vrienden en familie hebben we de opening gevierd. 

Op naar een mooi jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden!

7 maart 2024 U-TECH MEET UP 'Verborgen Talent'


Op 7 maart organiseren we weer een MEET UP. Het thema is Verborgen Talent. Wie zijn die verborgen talenten en hoe kun je hen bereiken? En wat is ervoor nodig om andere talenten aan je organisatie te binden en te behouden? We hebben een afwisselend programma met break-out sessies. Over bijvoorbeeld neurodiversiteit, social return en een meer inclusieve bedrijfscultuur. We sluiten uiteraard af met een gezellige (netwerk)borrel. Meld je nu alvast aan en we houden je op de hoogte van het programma.

Meld je aan

Leven Lang Ontwikkelen met RobotWise

Actief aan de slag met ‘Leven Lang Ontwikkelen’ voor jouw medewerkers? Met behulp van de MDIEU-subsidie kun je hieraan bouwen.
RobotWise biedt een invulling waar medewerkers met robots als hulpmiddel, hun talenten en soft skills op een speelse manier ontwikkelen.

Ze helpen je bij het aanvragen en de verantwoording van de subsidie. Nieuwsgierig? Lees meer over de bedrijfstrainingen van Robotwise.

Uitnodiging Werk Expo 2024

Op donderdag 29 februari 2024 organiseert het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht Werk Expo 2024 in het Beatrixgebouw in Utrecht. Ben jij als werkgever in de regio Utrecht en op zoek naar talent dan, bent van harte uitgenodigd!

Lees Meer

Omgeschoold naar IT binnen de Volksbank: Ik kan ook echt iets bijdragen

We hebben het ook bij U-TECH community veel over omscholen. Maar wat houdt dat precies in? Jesse van Bijnen werkt bij de Volksbank en schoolde zich met verschillende trainingen en doorzettingsvermogen om en werkt op dit moment als requirement engineer. “Soms was het best pittig, maar mijn werk in de IT is heel leuk en ik kan ook echt iets bijdragen”

Lees het verhaal van Jesse

MBO IT-bootcamp van ROC MN gaat van start

In februari 2024 is het mogelijk om bij ROC MN in 6 maanden een erkend certificaat Medewerker Service Desk te behalen. "Er is steeds meer behoefte aan Medewerkers Service Desk vanuit het werkveld. Als opleider in midden Nederland willen we daar iets mee doen."

Eye-opener: deze factoren zetten werknemers aan van baan te wisselen!

Ontdek de sleutelfactoren die aanzetten tot een baanwissel en hoe deze inzichten de dynamiek van de ICT-sector kunnen transformeren. Je leest het in de nieuwe U-TECH insights 'Utrecht en de ICT: Een ontdekkingsreis naar nieuwe talentpools'. We duiken in het belang van carrièremogelijkheden, balans tussen werk en privéleven, en de impact van werksfeer en leiderschap op werknemerstevredenheid. Dit artikel is een eye-opener over de kracht van diversiteit en inclusie in de ICT-sector en nodigt uit tot samenwerking voor een veelzijdiger en innovatiever toekomstbeeld.

Lees meer