home / nieuws / Nieuwsbrief | april 2024

Nieuwsbrief | april 2024

25 april 2024

Verbinden en regie voeren; twee rollen waar de U-TECH community zich dagelijks voor inzet in de aanpak van de mismatch op de ICT arbeidsmarkt. Dat betekent in de praktijk dat we jullie, het netwerk van mensen die werkzaam zijn bij bedrijven, overheid en onderwijs in de regio Utrecht, dagelijks adviseren, ondersteunen en aan elkaar verbinden om dit doel te bereiken met elkaar. En bieden we data en trends aan die je kan helpen de digitale dynamiek om ons heen beter te begrijpen en toe te passen op jouw situatie die je wilt veranderen. Kennis en ervaring delen is daarin heel belangrijk, zo leren we van elkaar. In deze nieuwsbrief hebben we weer ons best gedaan hieraan bij te dragen. Veel leesplezier! 

IT-talent aan het werk door samenwerking 2 U-TECH partners

Twee partners van de U-TECH community, CodeCafé (onderdeel van Qien) en ITvitae werken sinds 2021 samen om neurodivergent talent (mensen met autisme) op te leiden tot Full Stack Java developers. Ze starten dit jaar alweer hun 5e opleidingstraject van 9 maanden, dit jaar lopen er 2 groepen. ‘Zo’n 10 talenten uit de eerste 2 groepen zijn inmiddels aan de slag bij o.a. banken, overheid of zorgverzekeraar. Deelnemers zijn tijdens de trainingen heel geconcentreerd, serieus en leren snel.’ We spraken met Jack Corrigan van CodeCafé en Chantal Smeeing van ITvitae over de ervaringen in het werken met deze doelgroep.  

Lees verder

Minister Michiel Boots op werkbezoek in Utrecht

Op uitnodiging van wethouder Economie gemeente Utrecht Susanne Schilderman, was U-TECH community 12 april jl. aanwezig in de Jaarbeurs, om onze bijdrage aan de digitale transitie van de regio Utrecht toe te lichten. Een mooi gesprek ontstond met de minister Michiel Boots over de specifieke kenmerken en problemen van de regio. En over de regionale visie die vanuit de Human Capital Agenda ICT (HCA ICT) hard nodig is om gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van IT Talent. Daarbij kan de inzet (o.a. door financiële steun van NGF) vanuit landelijk beleid niet ontbreken.

Borrel gemist? 6 juni mag je weer!  

Vorige week was er weer een gezellig communityborrel! Met dank aan de zeepkist pitchers :
- de dappere kandidaten van TechMeUp
- Cybersec Europe 2024 over het belang van cybersecurity
- startup Human Artificial Intelligence (HAI) ging in gesprek met de groep over GTP op de werkvloer en het belang van veiligheid en ethiek en werkplezier.

Heb je om een (vast hele belangrijke) reden onze borrel gemist? Niet getreurd, gelukkig kan je 6 juni vast in je agenda zetten, want dan organiseren we weer de leukste netwerkborrel van Utrecht!

Aanmelden 6 juni
Kandidaat TechmeUp op de zeepkist

Save the date: 13 mei kennissessie
AI en de impact op je bedrijfsvoering

Iedereen praat over AI! Ben je benieuwd hoe AI de manier waarop we zakendoen transformeert en wat dit betekent voor je bedrijfsvoering? U-TECH community, advocatenkantoor Van Diepen Van der Kroef en verzekeraar CHUBB organiseren een kennissessie op 13 mei. 

Oproepen: bedrijven en studenten gezocht! 

Regelmatig krijgen we verzoeken vanuit onze partners om oproepen te doen aan bedrijven en organisaties voor deelname aan diverse soorten (heel interessante) events. We hebben er deze keer 4 voor je op een rijtje gezet:

  • Oproep aan bedrijven voor deelname aan de workshop ‘School of Economics’
  • De HU (Hogeschool Utrecht) zoekt uitdagende IT projecten 
  • Fundamentals zoekt bedrijven die opdracht willen geven aan de 90 mbo, hbo en universiteitsstudenten die meedoen aan de ICT Challenge 2024 op 23 mei
  • ITvitae zoekt werkgevers voor afgestudeerde Full Stack Javascript codeerders
Lees meer

INSIGHTS: ICT & de zorg  

Wereldwijd wordt er gesuggereerd dat ICT-tools het personeelstekort in de zorg zouden kunnen oplossen. Maar is dit ook zo? In de nieuwe INSIGHTS ‘ICT in de zorg’ onderzoeken we deze vraag: of en hoe draagt ICT technologie bij aan het oplossen van het grote arbeidstekort in de zorg?

Lees deze U-TECH Insights

Agenda

Laat je inspireren op diverse events!  Kijk op onze pagina Agenda voor meer informatie en aanmelden

13 mei   Kennissessie AI impact op bedrijfsvoering | Dotslash, Utrecht

16 mei  Open Dag AI Annotatielab | Mediapark, Hilversum

23 mei  ICT Challenge 2024 | Museum Speelklok, Utrecht 

6 juni    U-TECH community borrel | Dotslash 93, Utrecht