home / nieuws / Nieuwsbrief | mei 2022

Nieuwsbrief | mei 2022

03 mei 2022

Stand van zaken

Wist je dat 10% van de banen in regio Utrecht ICT-banen zijn? En dat er een groei van ongeveer 12% is berekend van het aantal ICT-banen; van 75.000 nu naar 84.000 in 2026 in regio Utrecht? De mismatch tussen de benodigde en beschikbare arbeidskrachten met kennis van ICT dreigt steeds groter te worden. Daar maken we werk van met korte en lange termijn oplossingen. Met initiatieven vanuit de U-TECH community en met projectpartners. Lees er meer over in deze nieuwsbrief.

 

Nut en noodzaak aantrekken ICT-talent 

In april is de U-TECH community whitepaper gepubliceerd waarmee we inzicht geven in de huidige stand van zaken op de regionale ICT-arbeidsmarkt en een blik werpen op de nabije toekomst. Wij zien kansen en mogelijkheden om in te spelen op de geschetste problematiek. Onze ambitie: in 2026 willen we hebben bijgedragen aan het opleiden, bijscholen, omscholen en aantrekken, vasthouden en enthousiasmeren van zo’n 15.000 ICT’ers in de regio Utrecht! Lees het whitepaper via de link hieronder. We komen graag met jou in gesprek hierover: mail marjolijn.zwetsloot@u-techcommunity.nl

Lees de whitepaper

 

IT-NOW informatieavond ICCU & Capgemini

ICCU en Capgemini organiseren op 31 mei 2022 IT-NOW, een event voor mensen die denken aan een overstap naar de ICT. Maak kennis met de wereld van de ICT en opleidingen die in Utrecht beschikbaar zijn. Overstappers delen hun ervaringen, er zijn workshops te volgen en studie- en subsidie-adviseurs helpen de bezoekers met passend advies.

Lees meer

 

Demo zakelijke relaties FutureLab030

FutureLab030 van JobOn is een oriëntatieprogramma om iedereen die een volgende loopbaanstap wil maken digitaal vaardiger te maken en zo te werken aan de duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Om meer mensen te bereiken, zijn onlangs drie groepen studenten de uitdaging aangegaan om op een creatieve manier nieuwe doelgroepen te activeren voor deelname aan het FutureLab.

Wil je weten wat FutureLab030 voor jou kan betekenen? Speciaal voor zakelijke relaties is er een demo op 24 mei 2022.

Lees meer

 

Vastgelopen Utrechtse jongeren opgeleid tot digitaal marketeer

Sociale onderneming The Young Digitals begeleidt al bijna drie jaar succesvol jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan als digitaal marketeer. Begonnen in Den Haag met al snel een uitbreiding naar Rotterdam en nu heeft The Young Digitals er een locatie in Utrecht bij! 12 mei is de feestelijke opening in Utrecht met sprekers als wethouder Linda Voortman en Michiel Dijkman, executive director van Economic Board Utrecht.

Lees meer

 

Vind je pad

Toekomst in IT? Wie dit wil ontdekken volgt IT-oriëntatietraining Pathways. Er zijn twee trajecten: 4 weken online klassikaal (geschikt voor iedereen ‘in between jobs’) of 6 weken zelfstandig (geschikt voor werkenden). Wil je eerst meer weten? Je kunt elke dinsdag tussen 14 en 16 uur zonder afspraak binnenstappen op Kaap Hoorndreef 66 in Utrecht. Je kunt ook online vragen stellen op dinsdag of donderdag. Meld je daarvoor aan - klik op de dag voor link naar aanmeldformulier. 

Lees meer

 

Agenda

19 mei 2022 | ICCU on Tour | studenten van NOVI Hogeschool, Hogeschool Utrecht en ROC Midden Nederland nemen een kijkje achter de schermen bij de leukste IT-bedrijven van Utrecht | meer info

02 juni 2022 | STO Utrecht | festival om initiatieven rondom techniek, technologie en onderwijs een podium te geven | meer info

14 juni 2022 | Connect Live | regionaal ondernemersfestival van ROM en EBU | meer info