home / nieuws / Nieuwsbrief | februari 2024

Nieuwsbrief | februari 2024

29 februari 2024

We hebben nu al een tekort aan IT'ers in de regio Utrecht. Als je bedenkt dat de digitalisering steeds verder doordringt in onze maatschappij is het alle hens aan dek! Kunnen we de tekorten verzachten door anders te kijken naar talent? En door naar ander talent te kijken? 
In deze nieuwsbrief lees je meer over verborgen talent en hoe hun inzet kan helpen de mismatch op de ICT-arbeidsmarkt te verkleinen en nog veel meer!

U-TECH projects van start: ontwikkelen van ICT-talent 


Stap in de toekomst van ICT-banen met AI aan het roer: van disruptie tot innovatie. In deze Insights schrijven we over de onstuitbare opmars van artificiële intelligentie en de ongekende impact ervan op de ICT-arbeidsmarkt. Lees hoe AI, van klantenservice tot fraudedetectie, zich niet alleen nestelt in het hart van dagelijkse operaties, maar ook de contouren van ICT-banen hervormt.

Lees de U-TECH Insights

7 maart 2024 U-TECH MEET UP XL 
'Verborgen Talent'

Op 7 maart organiseren we weer een MEET UP XL. Het thema is Verborgen Talent. Wie zijn die verborgen talenten en hoe kun je hen bereiken? En wat is ervoor nodig om andere talenten aan je organisatie te binden en te behouden? We hebben een afwisselend programma met break-out sessies van diverse partners: Auticon/ITvitae, ITHP/Werk in het vooruitzicht en TechMeUp. Je krijgt praktische handvatten om van ongekend talent naar ongekende mogelijkheden te gaan! We sluiten uiteraard af met een gezellige (netwerk)borrel.

Meld je nu aan

Exodus en Logistic Force maken de match

Exodus begeleidt gemotiveerde ex-gedetineerden om na hun straf succesvol terug te keren in de samenleving. Luke Gerritsen van uitzendbureau Logistic Force werkt al jaren samen met jobcoach Marit Blokland van Exodus om de match te maken naar geschikt werk. We spraken over hun jarenlange samenwerking. En over banenmarkt 'Exodus Werkplein' die ze op vrijdag 12 april organiseren. IT bedrijven die zich daar graag willen presenteren, zijn van harte welkom!

Lees meer

Vacatures

Een van onze partners is op zoek naar een passende werkplek voor een proefplaatsing voor iemand met ruime ervaring in het B2B ICT-servicedesklandschap. De kandidaat wil op een ICT-servicedesk rustig kunnen re-integreren. Dit met behoud van uitkering, dus zonder kosten en risico's voor een werkgever. 
Neem contact op met programmamanager Daan Oldenhof als je deze plek wil bieden! 

contact

Meet the team: Hiske Lahuis

We spreken vaak van onbenut arbeidspotentieel, maar wie zijn dat dan en welke behoefte hebben zij? En wat is dan de meest optimale manier om hen naar werk in de ICT te begeleiden? Met deze vragen mag ik als programmamanager voor U-TECH projects aan de slag.  U-TECH projects zet zich in voor 4 wijken in Utrecht: Overvecht, Zuidwest, Noordwest en Zuid, en de aangrenzende bedrijvenzones. 

Maak kennis met Hiske

Adopteer een klas

Het project Adopteer een klas is gericht op het verbinden van de praktische ICT-vaardigheden van studenten met de echte behoeften van het bedrijfsleven. Door een klas te adopteren, krijg je als bedrijf de kans om studenten te laten werken aan jouw projecten en ze praktijkervaring op te laten doen in hun vakgebied. Eerdere projecten lieten bijvoorbeeld een webapplicatie testen. 
Neem contact op met programmamanager Daan Oldenhof om een klas te adopteren!  

contact

Enquệte vraag naar IT-talent

Zoek je als bedrijf IT-talent? En wat voor talent zou je mee geholpen zijn? Om meer te leren over de vraag van werkgevers naar IT-talent om nog beter de match te kunnen maken, heeft onze partner TechMeUp een enquệte gemaakt. TechMeUp verstrekt renteloze leningen aan wie zich wil laten omscholen naar de IT, maar hier niet de financiën voor heeft.

Het kost maar een paar minuten, vul je 'm even in? 

Enquete

Agenda


7 maart | U-TECH community MEET UP Verborgen Talent | Dotslash Utrecht | Aanmelden

4 maart | Dotslash AI tafel | Dotslash Utrecht 

12 maart | U-TECH Community en NLWerktaanwerk  ICT-talent werven, boeien en binden | Dotslash Utrecht | Aanmelden

14 maart | ROC Midden Nederland Tech Campusdag | Utrecht

12 april | Exodus Werkplein | Kanaal30